Dom Andra

Tag plats. Sätt på dig hörlurarna. Lyssna till en annan människas tankar. Tänk om det var du. Vad tänker dom Andra på? Vilka är dom Andra? Är vi alla dom Andra i någon annans ögon?

I utställningen dom Andra stiger du på en spårvagn genom stan, där du får möjlighet att lyssna på åtta påhittade personers mycket olika tankar. Det är både tankar om livet, om vardagen men också några starka berättelser. Dessa berättelser blandas med besökarnas egna, i utställningen finns möjlighet för alla som vill, att lämna sina egna funderingar.

Öka förståelsen för andra människor

Utställningen har gjorts tillsammans med en grupp engagerade unga personer i museets nätverk, som både tagit initiativ till utställningen, samt arbetat fram innehållet tillsammans med Världskulturmuseet.
- Vi vill öka besökarens tolerans och förståelse för andra människor och våra olikheter. Komma förbi stereotyper och synliggöra människans komplexitet. Vi bär alla på fördomar om varandra och var och en av oss är en av dom Andra i någon annans ögon, säger Arefeh Behbakht, en av dem som varit med och gjort utställningen.

Streetartartister medverkar

I utställningen medverkar även ett antal av Göteborgs aktiva och erkända streetartartister med specialproducerade verk för utställningen. Först ut är Hanna Eliasson (alias Lupo Manaro eller Lupo Lupo) och Petter Stenqvist (Pst/Q).

Utställningen har fri entré och står hela 2012.
Välkommen!