Foto: Trinidad Carrillo, beskurna

Swedish Photography Award 2018- Trinidad Carrillo

I samband med utdelningen av det nyinstiftade priset Swedish Photography Award visas en utställning med fotografier av 2018 års vinnare Trinidad Carrillo den 5-21 oktober på Världskulturmuseet. Priset är instiftat av företaget Sandeng, producent inom bild och fotokonst.

Visas 5-21 oktober på Bryggan, våning 4

Om priset

När den fotografiska bilden har blivit var mans egendom vill Sandeng uppmuntra och lyfta fram fotografer som på olika sätt utvecklar mediet eller visar på ett bildspråk som skiljer sig från den flod av bilder vi översköljs av dagligen. Därför har Sandeng instiftat Swedish Photography Award. Ett årligt pris med ett värde av 250 000 kronor (bestående av 50 000 kr och produktion av en utställning som ska visa vinnarens konstnärsskap) som går till en fotograf som konsekvent utvecklar sitt eget konstnärskap. Man vill med priset lyfta fram fotografer som strävar efter att hitta ett personligt bildspråk som talar till oss som betraktare, som väcker känslor och ställer frågor, oavsett om de arbetar i en traditionell skola eller utforskar nya tekniker. Priset ska gå till en fotograf som med ett konsekvent bildskapande förnyar eller förstärker det fotografiska bildspråket.

Vinnaren 2018 - Trinidad Carrillo

2018 år vinnare av Swedish Photography Award by Sandeng är Trinidad Carrillo, konstnär och fotograf som har arbetat med fotografi som uttrycksform sedan 1998. Trinidad är född och uppvuxen i Peru men nu verksam i Göteborg.

Trinidad Carrillo har ett personligt bildspråk som talar till oss som betraktare och som väcker känslor och ställer frågor. Ett bildspråk som pendlar mellan dröm och medvetande, om yttre verkligheter och fantasi.
Vill du läsa mer om Trinidad, finns en intervju med henne här (extern webbsida)

Efter Världskulturmuseet kommer utställningen att visas på flera platser runt om i landet.