Följ med på visning

Möt världen!

Öppna upp för nya tankar och kunskap - gå på museets expressvandring genom huset eller boka en visning. Museet erbjuder också workshops för grupper som tillsammans med någon av våra pedagoger som sätter igång diskussioner och nya tankar.

Världskulturmuseet express - Varje tisdag-fredag kl 12.30, onsdagar även kl 18.00 och helger kl 15.30

Få en introduktion till Världskulturmuseet. Varje dag tar vi med dig på en expressvandring genom museet. Få ny världsbild på en halvtimme! Vi samlas vid entrén. Fri entré.

Boka en visning – få en bredare världsbild

Museet tar emot bokningar från grupper som vill få visningar av våra pedagoger i museet och utställningarna. Visningarna kan anpassas till sitt innehåll och kombineras med andra aktiviteter på museet, som exempelvis lunch, middag eller fika. Kostnaden per grupp med upp till 30 personer, är 1600 kr, som antingen kan betalas då ni kommer till museet eller faktureras.
Visningen kan hållas på svenska och engelska (ange språk vid bokning).

Aktuella utställningar

FEATHERS - EN VÄRLD AV FJÄDRAR

I utställningen Feathers tar vi med er på en resa över hela världen, till platser och personer som låtit fjädrar pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron. Visas till och med 19 augusti 2018.

ASWAT - SYRISKA RÖSTER

Personliga berättelser om flykt, förlust och hopp. Syrisk samtidskonst blandas med starka videoberättelser om hur det var att komma till Sverige.

KORSVÄGAR

Här möter du historiska samlingar och lär dig mer om globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Föremålen i Korsvägarspänner över långa tider och stora rymder. Från en 5000-årig egyptisk vattenkruka till samtida utrustning för vallfärdsresor till Mecka, från en andinsk khipu till en sidenkaftan från Samarkand och batik från sultanpalatset i Yogyakarta, från ett wampumbälte från USA till snidade krokodiler från Papua Nya Guinea. Inget slutdatum.

TILLSAMMANS

En lekfull och drömlik utställning om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. Inget slutdatum.

För bokning av visningar, vänligen ring: 010- 456 1156


För företag och organisationer:
Boka en Workshop - Sätt igång nya tankar

Ta chansen att få fler perspektiv på världen, arbeta med er organisations värdegrund eller hållbarhetsarbete under ert konferensbesök tillsammans med någon av våra pedagoger. Vi erbjuder visningar och flera workshops som får igång diskussioner och nya tankar, och som också garanterat leder till en hel del skratt!
Läs mer om visningar och workshops här

Ladda ner infoblad om våra workshops här (PDF-dokument, 1,2 MB)

Boka ett skolprogram

Är du lärare och vill boka ett skolprogram för din klass. Läs mer om Världskulturmuseets utbud och boka här.