Följ med på visning

Möt världen!

Öppna upp för nya tankar och kunskap - gå på museets dagliga visning genom huset utan kostnad eller boka en längre visning för dig och dina vänner. Museet erbjuder också workshops för grupper som tillsammans med någon av våra pedagoger som sätter igång diskussioner och nya tankar.

dagens visning - Varje tisdag-söndag kl 13.00+ onsdagar kl 18.30

Få en introduktion till Världskulturmuseet. Varje dag tar vi med dig på en rundvandring genom museet, lär dig mer om museets prisvinnande byggnad och få en introduktion till aktuella utställningar. Perfekt att börja besöket med - få ny världsbild på en halvtimme! Vi samlas vid entrén. Fri entré. På onsdagar har museet kvällsöppet och då ges en visning även kl 18.30.

Boka en visning för din grupp - få en bredare världsbild

Museet tar emot bokningar från grupper som vill få visningar av våra pedagoger i museet och utställningarna. Visningarna kan anpassas till sitt innehåll och kombineras med andra aktiviteter på museet, som exempelvis lunch, middag eller fika. Kostnaden per grupp med upp till 30 personer, är 1600 kr, som antingen kan betalas då ni kommer till museet eller faktureras.
Visningen kan hållas på svenska och engelska (ange språk vid bokning).

För bokning av visningar, vänligen ring: 010- 456 1156

Aktuella utställningar

HUMAN NATURE

Med utgångspunkt från föremål ur samlingarna - och flera pågående forskningsprojekt - tar museet sig an vår tids mest brännande fråga. Human Nature handlar om konsumtionens påverkan på vår jord med frågor om omställningar och möjligheter för en mera hållbar värld. Visas på plan 1 t o m 25 maj 2020.

KORSVÄGAR

Här möter du historiska samlingar och lär dig mer om globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Föremålen i Korsvägarspänner över långa tider och stora rymder. Från en 5000-årig egyptisk vattenkruka till samtida utrustning för vallfärdsresor till Mecka, från en andinsk khipu till en sidenkaftan från Samarkand och batik från sultanpalatset i Yogyakarta, från ett wampumbälte från USA till snidade krokodiler från Papua Nya Guinea. Inget slutdatum.

TILLSAMMANS

En lekfull och drömlik utställning om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. Inget slutdatum.

Interruptions

Röster från Arktis

För bokning av visningar, vänligen ring: 010- 456 1156

För företag och organisationer:
Boka en Workshop - Sätt igång nya tankar

Ta chansen att få fler perspektiv på världen, arbeta med er organisations värdegrund eller hållbarhetsarbete under ert konferensbesök tillsammans med någon av våra pedagoger. Vi erbjuder visningar och flera workshops som får igång diskussioner och nya tankar, och som också garanterat leder till en hel del skratt!
Läs mer om visningar och workshops här

Boka ett skolprogram

Är du lärare och vill boka ett skolprogram för din klass. Läs mer om Världskulturmuseets utbud och boka här.