Utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Tillsammans speglar de världens mångfald och föränderlighet.

Aktuella utställningar

UNheard Untold

I sommar ger Världskulturmuseet plats åt utställningen Unheard Untold på plan 3. Utställningen återger konstverk av tolv konstnärer ur assyriska och yazidiska grupper. Deras konst visar lidandet hos dessa minoritetsgrupper, deras rädsla för utrotning och deras hopp om framtiden. En del av forskningsprojektet "Gilgamesh: flyktingminoriteters traumatiska erfarenheter som hamnat i skuggan."

Bild: Narin Ezidi (beskuren)

Aswat - syriska röster

Personliga berättelser om flykt, förlust och hopp. Visas på plan 4 till vintern 2018.

Korsvägar

En utställning där du möter historiska samlingar och globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Visas på plan 4 tillsvidare.

Tillsammans

- om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. För barn 0-12 år och deras vuxna. Visas på plan 3. Tillsvidare.