Utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Tillsammans speglar de världens mångfald och föränderlighet.

Aktuella utställningar

Feathers - en värld av fjädrar

I utställningen Feathers på plan 1 tar vi med er på en resa över hela världen, till platser och personer som låtit fjädrar pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron.  Världskulturmuseet i Göteborg 10 feb – 19 aug 2018. Utställningen flyttar sedan till Stockholm och Etnografiska museet, där den visas 6 oktober 2018 – 3 mars 2019.

Aswat - syriska röster

Personliga berättelser om flykt, förlust och hopp. Visas på plan 4 till sommaren 2018.

Korsvägar

- en utställning där du möter historiska samlingar och globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Visas på plan 4 tillsvidare.

Tillsammans

- om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. För barn 0-12 år och deras vuxna. Visas på plan 3. Tillsvidare