Utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Tillsammans speglar de världens mångfald och föränderlighet.

Aktuella utställningar

Rastros - 23 oktober - 10 november

Utställningen är ett initiativ av den Chilenska ambassaden i Sverige. De sju konstnärerna har rötter i Chile och är uppvuxna i Sverige. En grundtanke i utställningen är att utforska relationen mellan chilensk kultur och svenska erfarenheter. Utställningen undersöker spår i konsten, mellan kulturer, i världen och mellan människor

Röster från Arktis 26 maj - 3 november 2019

Med tankeväckande skulpturer och konstverk från 18 samtida konstnärer från norra halvklotets arktiska värld, fram för allt från det arktiska Kanada, visar nu Världskulturmuseet Röster från Arktis. Verken vittnar om en gemensam oro över naturens skörhet, om människans del av naturen och sätter fokus på hur vårt handlande idag ger konsekvenser för framtida generationer. Visas på plan 1 t o m 3 november 2019.

HUMAN NATURE

Med utgångspunkt från föremål ur samlingarna - och flera pågående forskningsprojekt - tar museet sig an vår tids mest brännande fråga. Human Nature handlar om konsumtionens påverkan på vår jord med frågor om omställningar och möjligheter för en mera hållbar värld. Visas på plan 1 t o m 25 maj 2020.

Korsvägar

En utställning där du möter historiska samlingar och globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Visas på plan 4 tillsvidare.

Tillsammans

- om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. För barn 0-12 år och deras vuxna. Visas på plan 3. Tillsvidare.