Utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Tillsammans speglar de världens mångfald och föränderlighet.

Aktuella utställningar

Feathers - en värld av fjädrar

I utställningen Feathers på plan 1 tar vi med er på en resa över hela världen, till platser och personer som låtit fjädrar pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron. Världskulturmuseet i Göteborg 10 feb – 19 aug 2018. Utställningen flyttar sedan till Stockholm och Etnografiska museet, där den visas 6 oktober 2018 – 3 mars 2019.

UNheard Untold

I sommar ger Världskulturmuseet plats åt utställningen Unheard Untold på plan 3. Utställningen återger konstverk av tolv konstnärer ur assyriska och yazidiska grupper. Deras konst visar lidandet hos dessa minoritetsgrupper, deras rädsla för utrotning och deras hopp om framtiden. En del av forskningsprojektet "Gilgamesh: flyktingminoriteters traumatiska erfarenheter som hamnat i skuggan."

Bild: Narin Ezidi (beskuren)

Aswat - syriska röster

Personliga berättelser om flykt, förlust och hopp. Visas på plan 4 till vintern 2018.

Korsvägar

En utställning där du möter historiska samlingar och globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Visas på plan 4 tillsvidare.

Tillsammans

- om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. För barn 0-12 år och deras vuxna. Visas på plan 3. Tillsvidare.