Utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Tillsammans speglar de världens mångfald och föränderlighet.

Aktuella utställningar

HUMAN NATURE

Med utgångspunkt från föremål ur samlingarna - och flera pågående forskningsprojekt - tar museet sig an vår tids mest brännande fråga. Human Nature handlar om konsumtionens påverkan på vår jord med frågor om omställningar och möjligheter för en mera hållbar värld. Visas på plan 1 t o m 25 maj 2020.

Korsvägar

En utställning där du möter historiska samlingar och globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Visas på plan 4 tillsvidare.

Tillsammans

- om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. För barn 0-12 år och deras vuxna. Visas på plan 3. Tillsvidare.

Last Night in Sweden - revisited
22 januari - 9 augusti

Utställning med samtida fotografi. Visas på plan 4.

Foto: Lisa Thanner

Mind the Gap
5 februari 2020 - hösten 2020

Här möter du vanliga människor och deras berättelser om sprickor, avstånd och avbrott som uppstår i deras liv. I Sverige och i andra länder. Visas på plan 3.