UTSÅLT: Workshop i koreansk bojagi

19 oktober 2019, kl. 13:00 - 15:30

Unik möjlighet att lära sig traditionell koreansk lapptäcksteknik så att du kan skapa din egen bärduk, bojagi.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Plats på museet: Ateljé Draken Pris: 300 kr Boka plats

Vad är bojagi?
Koreansk traditionell bojagi är ett typiskt fyrkantigt stycke tyg för att slå in, transportera eller förvara saker. Det användes i ett ceremoniellt och formellt sammanhang för att uttrycka artighet och respekt för mottagaren av det inslagna föremålet. Att lägga in något i en bojagi innebär att man menar att "slå in lycka".

Workshopinnehåll
I denna workshop kommer deltagarna att lära sig en traditionell lapptäcksteknik som tidigare använts för att skapa koreanska bojagi från tygbitar. På grund av tidsbegränsningen kommer det inte vara möjligt att sy en stor bärduk. Syftet med denna workshop är att lära sig och öva de traditionella syfärdigheter som används i koreanska traditionella lapptäcks-bojagi och slutresultatet blir en fyrkantig mini-bojagi - en liten symbol för lycka.

Om läraren, bojagi-konstnären Eunkyeong Choi
Bojagi-konstnären Eunkyeong Choi besökte Sverige för första gången när hon blev inbjuden att delta i Sweden-Korea Exchange Exhibition of Handmade Art i Umeå 2014 under kulturhuvudstadsåret i Europa.
Ms Chois bojagi presenterades som en gåva till den tidigare premiärministern i Japan och hans fru samt till den tidigare Google-ordföranden Eric Schmidt av den berömda koreanska designern Young-hee Lee.

Hon har hållit många utställningar och workshops i Korea och utomlands.
Ms Choi använder naturliga färger (växtfärger) för att färga tygerna hon använder för att skapa bojagi.

Workshopmaterial
För denna workshop kommer konstnären att tillhandahålla bojagi-tyg, bland annat bitar av över 100 år gamla färgade sidentygbitar samt nålar och bojagi-tråd direkt från Korea.

Bonus för workshopdeltagarna
Efter avslutad workshop kan deltagarna få extra tyg för att fortsätta öva på att sy lapptäcks-bojagi hemma. En del av tyget är färgat av den berömda koreanska designern Yeong-hee Lee.

Den här workshopen ges i samband med att 60 år av diplomatiska förbindelser mellan Sydkorea och Sverige uppmärksammas under året. Evenemanget genomförs med stöd av Korea Foundation.