Inside The Box: Kyliga expeditioner

12 mars 2020, kl. 14:00 - 15:00

Expedition. Ett fantasieggande ord som får oss att drömma om äventyr. Men hur var det egentligen?

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Plats på museet: Studion Pris: Fri entré
Ytterligare information: Begränsat antal platser – först till kvarn!

Välkommen till livepodden Inside The Box – prylar och personer i en globaliserad värld!

Vilket föremål gömmer sig i lådan och hur kan det berätta historier om vår värld? I vår kommer sex nya avsnitt av livepodden Inside The Box på Världskulturmuseet. Det vill säga: en samtalsserie som produceras som en podcast. Programledare är Helen Arfvidsson som tillsammans med forskare, författare, museimänniskor och konstnärer tar reda på vad som finns "inside the box".

Denna gången om Expeditioner. Ett fantasieggande ord som får oss att drömma om äventyr. Men hur var det egentligen? Vilka reste och varför? Vilka spår lämnade de efter sig? Hur beskriver vi expeditionerna idag? Möt arkeologen Jonathan Westin och Andrea Castro, professor i spanska.

I samarbete med Centrum för kritiska kulturarvsstudier (Göteborgs Universitet) och Folkuniversitetet.