Sagor för barnen

Lördag 25 januari - 25 april 2020, kl. 13:30 - 14:00

Varje lördag bjuder vi in till museiparkens kanske mysigaste stund!
Tillsammans med museets vänförening blir det högläsning med sagor från hela världen.

Var: Etnografiska museet, Stockholm
Plats på museet: Samling i receptionen Rekommenderad ålder: Från ca 5 år Pris: Fri entré
Ytterligare information: OBS! Ingen sagostund 29 mars och 11 april.

Fri entré, gott om barnvagnsplats och fika för stora och små i Restaurang Matmekka.

Sagolördagarna våren 2020:
25 januari,
1, 8, 15, 22 februari,
7, 14, 21, 28 mars,
4, 18, 25 april.

Sagostunden pågår i ca 30 min.

Under dagen är även museets verkstad öppen där ni själva kan rita, läsa böcker och spela spel.

I receptionen går det även att köpa pysselkitet "Fotouppdraget - Historiens färger" för 50 kronor. Ta en tur i utställningen "A Way Away" och lär dig om fotografi och handkolorering av svartvita bilder. I museets skapande verkstad kan du sedan testa dina kunskaper och prova på att färglägga fotografier. Obs! Under sportlovet, 22/2 och 29/2, samt påsklovet 4/4 går pysselkitet ej att köpas.

I receptionen kan du även hämta barn- och familjespåren "Prärieäventyret" och "Isbjörnens spår". Läs mer om dessa och ytterligare aktiviteter här: http://www.varldskulturmuseerna.se/etnografiskamuseet/program/familj/

Välkomna!