River of Light

20 februari 2020 - 20 februari 2019, kl. 17:30 - 20:00

Musik och festligheter för barns rättigheter!

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Plats på museet: Trappscenen Pris: Fri entré

Med 250 rislyktor, en stor fredsduva och show uppmärksammar vi FNs dag för social rättvisa!

Välkomna att delta i River of Light på Världskulturmuseet. För femte året i rad firar vi FN´s dag för socialrättvisa.

Vi möts utanför Världskulturmuseet kl. 17.45 där det bjuds på soppa, bröd och musik av Kiriaka Samba Band. Därefter går vi en kort precition med ljuslyktor(om vädret tilllåter).

19.00 -20.00 drar en show igång med musik, hiphop och breakdance.

Över 670 personer har deltagit i workshops där över 250 fantastiska rislyktor skapats. Temat har varit "lika under samma himmel" och deltagarna har varit i olika åldrar och med olika kulturella ursprung.

Konstnären Mohannad Solaiman har skapat en rislykta i form av en två meter lång fredsduva. Alla 250 lyktor kommer att visas på Världskulturmuseet under den 20:e.

Med arrangemanget uppmärksammas FN:s Världsdag för social rättvisa.

I samarbete med River of Light och Support Group Network.

Foto: River of light 2018, Göteborg, Bild: Behjat Omer Abdulla