Buncheong-kruka, Lee Kang-hyo. Foto: Tony Sandin

Koreagalleriet

Koreahalvön, som skjuter ut från den asiatiska kontinenten, har en dramatisk och krigskantad historia. De första människorna som bosatte sig här var förmodligen nomadiska stammar från Nordostasien.

OBS! Koreagalleriet är stängt från 28/11 till och med 4/12 på grund av ombyggnad.
Välkommen tillbaka 5/12!

De historiska föremålen du möter i Koreagalleriet representerar Östasiatiska museets koreanska samlingar. De äldsta föremålen härstammar från 400-talet. Men i utställningen visas även samtida verk. De väcker tankar om dagens Korea, samtidigt som de på olika sätt för en dialog med de historiska verken.

Grundandet av Koreagalleriet är ett av många kulturella utbyten som har delats mellan Korea och Sverige under årens lopp.

Samlingen online

Vill du se mer av vår koreanska samlingen online? Klicka här.

Puff för Koreaapp.