Vuxenstuderande

Vi kan skräddarsy en visning efter era önskemål. Det finns ett brett utbud att välja på. I våra basutställningar Kina före Kina, Mittens rike och målerirummet visas 6000 år av kinesisk arkeologi, konst- och kulturhistoria. I Japan - Föremål och bilder berättar visas konst och konsthantverk med fokus på Edo-perioden 1615-1868. I vårt Koreagalleri kan ni uppleva konst- och konsthantverk från 300-talet till och med Joseon-dynastin.

Kombinera gärna er visning med ett besök i Ateljé Draken. Här kan ni bland annat prova på kinesisk kalligrafi, japansk papperskonst och indiska textiltryck. Här nedan följer några exempel på populära temavisningar som ni kan boka hos oss.

Kina före Kina

Upptäck kinesisk forntid utifrån vår studiesamling med originalföremål från yngre bondestenålder. Studenterna får forska i små grupper med utgångspunkt i arkeologiska föremål, de äldsta 5000 år gamla. Visningen ger en rik bild av hur människorna levde sina liv och hur släktskapsbaserade samhällen växte fram med en egen kultur i Kina.

Drömmen om Kina

Välkommen på en visning som berättar om västvärldens handel och kulturutbyte med Kina. Vi visar föremål som berättar om handelsutbytet längs Sidenvägen och de Ostindiska kompaniernas inköp av lyxföremål från Kina. Vi jämför Tang-dynastins mångkulturella prägel med Qing-dynastins isolering från omvärlden. Kinas lockelse är lika stark i dag som för 2000 år sedan.

Tecknens rike

Följ med på en visning där vi söker de kinesiska tecknens historia bland orakelben och bronsålderskärl. Vi tittar på vacker kalligrafi och bekantar oss med Kinas spännande kulturhistoria. I vår ateljé får ni måla kinesiska tecken med flytande tusch och pensel.

Priser:
Visning 60 min: 800 kr
Visning & ateljé 2 tim: 1200 kr
Vi tar emot bokade grupper kl 9-17 måndag-fredag.
Max 25 studenter/grupp

Information och bokning:

tel 010-4561205