Prova på origami och vik en samurajhjälm av papper!

Skapande verksamhet - Origami, manga, kalligrafi, textiltryck, porslinsmåleri och skulptering!

F-9, gymnasiet

Bild, Slöjd, Geografi, Historia

I Kina, Japan, Korea och Indien finns såväl urgamla som betydligt nyare skapartraditioner för såväl äldre som yngre förmågor! I Östasiatiska museets Ateljé Draken erbjuder vi en lång rad av spännande workshops genom vilka eleverna får prova sin fingerfärdighet och kreativitet. Lekfullt lärande är i fokus! Efter en kort tur i någon av museets utställningar, där en kulturhistorisk bakgrund till hantverket ges, kan ni som skolklasser välja någon av följande aktiviteter:

Origami, den japanska konsten att vika pappersfigurer. Vik en mugg (!?!) eller en samurajhjälm. Klarar du av att vika en trana?

Manga, teckna dig själv som en mangafigur! Eller varför inte som en samuraj, en geisha eller superhjälte!

Kalligrafi, prova på att skriva kinesiska tecken med flytande tusch och pensel.

Textiltryck, skapa indiska gudamönster med våra handgjorda blocktryck från Calcutta. Varför inte Ganesha, Shiva eller Buddha? Ta gärna med en egen T-shirt att trycka på!

Porslinsmåleri, inspireras av museets Ostindienporslin, skapa ett eget släktvapen och måla en porslinsmugg.

Skulptering, modellera fram en egen keramikskål från en klump med lera. Eller varför inte skapa en egen variant av ditt kinesiska årsdjur!

Kontakt och bokning

E-post:
Info/bokning: 010-456 12 32

Workshop 60 min: 800 kr
Visning och workshop i ateljén 2 x 60 min: 1 200 kr.

Workshop helg/kväll: 3 000 kr. Visning och workshop i ateljé helg/kväll: 4 000 kr