Laga mat som Haenyeo

4 juni 2019, kl. 18:00 - 19:00

Ett föredrag med Minjeong Ko och Finn Chung om att laga mat som Haenyeo. Berättelser kring Haenyeos förhållandet till natur och hav från matlagnings-perspektiv. Provsmakning på tångbaserade maträtter som kan anpassas till det svenska köket.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Plats på museet: Hörsalen Pris: 80 kr Boka plats

Haenyeos är kvinnliga dykare som utan syrgas dyker för att leta fisk, skaldjur och alger. Hur använder de koreanska dykarkvinnorna sjögräs i sin matlagning? Globala Tanter lär dig mer och ger olika sorters smakprov.

Min Jeong Ko, extern curator till utställningen "Haenyeo, Havets Kvinnor", kommer själv från Jeju, Sydkorea och är barnbarn till en dykarkvinna. Hon är numera också verksam med Göteborgsbaserade konstnärsgruppen Globala Tanter som består av konstnärer från olika asiatiska länder. Min Jeong berättar om minne och barndomens dofter och smaker från olika sorters av sjögräs och tång från Jeju. Globala Tanter tipsar om hur man kan använda sjögräs i det svenska köket.