Korea - en civilisation i kläm

12 november 2019, kl. 18:00 - 19:00

Författaren Lars Vargö presenterar sin nya bok.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Plats på museet: Hörsalen Beijing Pris: 80kr Boka plats

Korea är en civilisation som lätt förbises vid jämförelser med Kina och Japan. Men den koreanska kulturen är unik och har haft stort inflytande på omvärlden. Lyssna på Lars Vargö som presenterar sin nya bok.

Tryckkonsten med lösa, återanvändbara typer i metall kom i bruk i Korea 200 år före Gutenberg. Japan har påverkats starkt av koreansk kultur och religion. Risodling, järnframställning, liksom buddhismen och keramiska traditioner kom till Japan från Korea. Egenarten har bibehållits. I modern tid har Koreakriget färgat vår syn på de koreanska samhällena. Syd- och Nordkorea har gått helt olika vägar. Nordkorea både skrämmer och fascinerar. Sydkorea har som modern industristat manifesterat en högteknisk nivå inom data, bilindustri, med mera. Allt detta berör Lars Vargö i boken.

I Korea – En civilisation i kläm diskuterar och belyser Lars Vargö initierat den koreanska civilisationen och får läsaren att lättare förstå de koreanska verkligheterna. Lars Vargö, tidigare ambassadör i bland annat Japan och Sydkorea, har författat en rad seriösa och viktiga böcker om Japan i synnerhet, men också om hela regionen.

Programmet äger rum i samarbete med Carlsson Bokförlag.