Konsert- Yasukazu Kano med vänner

19 maj 2019, kl. 15:00 - 16:00

En unik chans att se den japanska flöjtspelaren Yasukazu Kano med vänner i en konsert med flöjt, piano, kontrabas och slagverk!

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Plats på museet: Hörsalen Pris: 100 kr Boka plats

Yasukazu Kano hämtar sin musikaliska inspiration från den vackra naturen på ön Sado i Japan. Han kan få den japanska bambuflöjten Shinobué att sjunga som fåglar och låta som havsbrisen och vinden. Kanos melodier är enkla och uttrycksfulla och i hans kompositioner ryms både det traditionella och det moderna, japanska rytmer möter jazzimprovisation, afrikanska rytmer och klassisk musik. Kano är alltid ivrig att utforska nya möjligheter och under konserten rör han sig i ett brett musikaliskt spektrum tillsammans med de andra musikerna.

Söndag 19 maj håller Kano i en workshop för barn där man får tillverka sin egen flöjt av bambu, mer information och anmälan här

Lördag 18 maj hålls en workshop i flöjtspel för vuxna, mer information och anmälan här

Om Yasukazu Kano

Kano har spelat taikotrummor och bambuflöjt i den berömda gruppen KODO på över tusen platser världen över, inklusive Carnegie Hall, Berlin Philharmonic Hall och Theatre de la Ville i Paris. 1997 lämnade han KODO för att starta sin egen karriär som bambuflöjtspelare.

För mer information om Yasukazu Kano; https://yasukazu.com/en