En praktikants erfarenheter från ett tibetanskt exil-samhälle i Indien

29 augusti 2017 kl. 18:00-19:30

Dharamsala, i norra Indien, är en speciell stad belägen 2000 m högt upp i Himalaya – ett säte för den tibetanska exil-regeringen och hem till Dalai Lama och tusentals tibetaner som lever i exil. Emma Forsberg pratar om detta, om avfallshantering och miljöfrågor som Clean Upper Dharamsala Programme arbetar med, samt många andra utmaningar som invånarna i Dharmsala ställs inför dagligen. Dessutom berättar hon hur det var att träffa Dalai Lama, om hennes upplevelser från sin 5-månaders långa praktikperiod och vad hon tagit med sig hem från sin den.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Pris: 80 kr Boka plats
Ytterligare information: Bokning öppnas 1 augusti.

Emma Forsberg är 28 år och arbetar i vanliga fall som projektledare inom miljöfrågor på Hifab med fokus på hållbart byggande. Emma har en högskoleingenjörsexamen inom kemiteknik och en mastersexamen i miljövetenskap. Under hösten 2016 och början av 2017 gjorde hon en praktik på en miljöorganisation i Norra Indien under 5 månader. Hon brinner för miljöfrågor och känner att hon hittat hem i området där hon får kombinera sin kompetens inom miljöområdet med praktiskt utvecklingssamarbete.

----------------------------------------------------------------
Vid uppvisandet av medlemskort går Östasiatiska museets vänförening gratis på detta föredrag. Gäller också Etnografiska och Medelhavsmuseets vänföreningar.
OBS! Plats måste bokas!