Min farmor var Havets Kvinna

24 augusti 2019, kl. 14:30 - 15:30

Sagostund och workshop. Skapa din egen bilderbok med nätverket Globala tanter. Vad har du för minne av din farmor eller mormor? Lyssna på historier om Havets kvinnor och berätta något speciellt du minns om dina släktingar.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Pris: 40 kr Boka plats
Ytterligare information: Språk: engelska (svenska, koreanska och kinesiska vid behov)

Med inspiration från boken Min mamma är Havets kvinnor av Hee-young Ko och Eva Armisén, får du skapa en egen bilderbok med din berättelse.

"Globala tanter" är ett konstkollektiv, baserat i Göteborg. Medlemmarna Min Jeong Ko och Finn Chung är båda uppvuxna på öar i havet.

Min mormor berättade en gång för mig… Storytelling är lika gammal som mänskligheten, men är fortfarande lika fängslande som den första historien som berättades vid elden i grottan. Globala Tanter vill hedra den traditionen genom att bjuda in dig att komma och lyssna på våra mormödrars historier.

Min Jeong Ko berättar om kvinnodykare från ön Jeju i Sydkorea.Finn Chung delar med sig av sin barndoms version av Crouching tiger and Hidden dragon i bambuskogen. Genom att dela de historier vi hörde av våra mor- och farmödrar, vill vi bjuda in dig att skapa ett litet häfte som berättar om de oförglömliga berättelserna och erfarenheterna. Kom och sitt ner med oss, och lyssna på varandras historier.