Upptäck världen på barnens webbmuseum

Pressmeddelande, 7 maj 2015 Östasiatiska museetEtnografiska museetVärldskulturmuseetMedelhavsmuseet

Det ska vara kul med världskultur! På Världskulturmuseernas nya webbplats kan barn och unga följa med råttan Mimus på upptäcksfärd och se vad människor har hittat på runt om i världen. Här finns ett spännande innehåll som låter barnen utforska sin kreativitet: www.varldskulturmuseerna.se/barn

Världskulturmuseerna arbetar långsiktigt med att utveckla ett digitalt utbud för barn och unga. Nu lanserar vi en ny webbplats där barn kan skapa och utforska sin kreativitet, genom att spela, pyssla, rita, fota och lära sig nya saker om världen.Detta är ett led i myndighetens vision för arbetet med att utveckla ett digitalt utbud för barn - att det ska vara kul med världskultur.

De senaste två åren har Världskulturmuseerna arbetat med att ta fram innehåll i digitala kanaler som riktar sig mot en yngre målgrupp. Startskottet var lanseringen av den populära Egyptenvärlden Faraonien i Minecraft. Nu paketeras innehållet om på en ny webbplats, vars funktion och design har utvecklats för och tillsammans med barn. Webbplatsen har också anpassats för att vara tillgänglig för personer med läs- och skrivsvårigheter.

Barnens upplevelse står i centrum och genom webbplatsen vill Världskulturmuseerna bjuda in till deltagande och interaktion. I ett nytt inslag kan besökarna rita och skicka in sitt självporträtt, se andras porträtt, gissa hur de känner sig samt föreslå vad de behöver för att må bra.

En annan nyhet är råttan Mimus, barnens guide och kompis, som nu introduceras som Världskulturmuseernas maskot på webben. Namnet röstades fram av museernas besökare.

Genom denna satsning vill Världskulturmuseerna öka andelen barn och unga besökare till såväl de digitala kanalerna som till våra museer i Stockholm och Göteborg.

För mer information kontakta:
Elin Örnberg, kommunikation & marknadsföring, 010-456 12 78 INGEN_SPAM_elin.ornberg@varldskulturmuseerna.se

Utforska barnens webbmuseum: www.varldskulturmuseerna.se/barn