Vikarierande intendent

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Vårt uppdrag är mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 130 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Nu söker vi en vikarierande intendent med placering i Göteborg.

Vi söker en intendent till Avdelningen Innehåll och Lärande med placering i Göteborg, som med ett tvärvetenskapligt perspektiv bidra till att bygga ny, fördjupad och publik kunskap kring vår samling. Som intendent arbetar du bland annat med research och innehållsproduktion till utställningar, publika utbud och pedagogiska program. Arbetet baseras på vetenskaplig forskning och sker i ömsesidig dialog med olika kompetenser och målgrupper.

Du kommer vara delaktig i vårt arbete med att bygga långsiktiga relationer och samarbeten med våra användare och olika externa partners; skolor, universitet, föreningar, företag med flera. Du kommer ha en drivande roll i vårt pedagogiska utvecklingsarbete, både riktat mot skolan och andra målgrupper. Du förväntas även bidra till att stärka utvecklingen av våra internationella samarbeten.

Kvalifikationer
Tjänsten kräver akademisk utbildning med masterexamen som lägsta nivå, företrädesvis inom samhällsvetenskap eller humaniora. Du har dokumenterad förmåga av att ge perspektiv på globala samtidsfrågor och erfarenhet av att initiera, utveckla och driva olika typer av projekt. Du ska ha erfarenhet av att samverka med forskarsamhället i tvärvetenskapliga projekt, samt ha ett internationellt nätverk. Du ska ha vana av och intresse för att i tal och skrift uttrycka dig på svenska och engelska samt ha ett medskapande förhållningssätt till dialog och samarbete med olika målgrupper.

Meriterande för tjänsten:
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, initiativkraft, lyhördhet, flexibilitet, ansvarstagande och analytisk förmåga. Egen erfarenhet av att göra forskningsansökningar är en merit. Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet. Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid 6 månader vikariat med möjlighet till förlängning
Tillträde: 2019-02-04 eller snarast efter överenskommelse

Ansök senast: 2019-01-20
Referensnummer: 463/2018-2.1
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Anna Lundström btr avdelningschef Innehåll och lärande:
Fackliga företrädare
EvaTua Ekström ST010-456 11 89
Linnea Skagerberg Saco-S08-480 040 06

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.