Programkoordinator Stockholm

Nu söker vi en programkoordinator till avdelningen publika möten med placering i Stockholm, som med ett strukturerat arbetssätt vill vara med och förverkliga vår vision att göra världen större, mänskligare och mer inkluderande.

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är uppdrag mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 140 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag.

Vill du vara med och utveckla Världskulturmuseerna med publik och användare i fokus? Vi har inlett ett strategiskt publikarbete för att bli ännu mer angelägna, för fler. Det innebär insatser för att fördjupa redan existerande relationer, få dem vi når att vilja komma tillbaka, attrahera nya målgrupper och öka kännedomen om oss hos dem som ännu inte känner till oss. Vi förstärker nu vårt programteam och till avdelningen Publika möten med placering i Stockholm söker vi ytterligare en
PROGRAMKOORDINATOR

Arbetsuppgifter

Som programkoordinator har du tillsammans med en kollega planerings- och koordineringsansvar för att ta fram ett attraktivt programutbud på Etnografiska museet, Medelhavsmuseet och Östasiatiska museet. Tillsammans utvecklar ni programverksamheten utifrån varje plats potential och i enlighet med Världskulturmuseernas övergripande uppdrag och vision. Programverksamheten har en viktig roll i att nå nya målgrupper och kommunicera museernas utställningar, samling och relaterade samtidsfrågor.
Som programkoordinator har du med kollega ansvar för att planera, koordinera, genomföra och följa upp och utveckla programverksamheten. Förutom ett tätt samarbete med din programkollega kommer du att arbeta nära andra funktioner inom avdelningen, men även med kollegor på andra avdelningar och i många fall externa aktörer. I uppdraget ingår att etablera samverkan med externa samarbetsparter för genomförande av konserter, kurser, föredrag, scenkonstföreställningar, seminarier, m.m. Teprovning, lunchyoga, samtal om kärlek och sorg eller föreläsningar om senaste forskningsrönen kring DNA och mumifiering bredden i vår programverksamhet är nästintill oändlig. Museerna bedriver en aktuell, reflekterande och mångfacetterad programverksamhet riktad mot flera olika målgrupper.

Kvalifikationer

Du ska ha relevant högskoleutbildning, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt dokumenterad erfarenhet av projektledning. Du är en idérik, driven och kompetent med stor erfarenhet av planering och genomförande av kulturevenemang av olika karaktär. Erfarenhet av arbete som projektkoordinator, eller vad arbetsgivaren bedömer som liknande, är meriterande.
Du ska ha erfarenhet av att administrera såväl som genomföra projekt. Du är utåtriktad och tycker både om och har förmågan att samarbeta i team och arbeta självständigt. Du är strukturerad, har god organisatorisk förmåga, är flexibel och håller självklart en deadline. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du är affärsmässig och har gedigen erfarenhet att arbeta målgruppsanpassat. Kunskap om tillgänglighet i bred bemärkelse är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast, efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Ansök senast: 2019-05-19

Referensnummer: Dnr 222/2019-2.1

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstiden är huvudsakligen förlagd dagtid, men kvälls- och helgarbete ingår.

Jessica Christensen Avdelningschef Publika möten010-456 11 16

Fackliga företrädare