Museikoordinator Stockholm

Nu söker vi en museikoordinator till avdelningen Innehåll och Lärande med placering i Stockholm, som med ett strukturerat arbetssätt vill vara med och förverkliga vår vision att göra världen större, mänskligare och mer inkluderande.

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är uppdrag mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 140 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag.

Arbetsuppgifter
Vi söker en museikoordinator till Avdelningen Innehåll och Lärande med placering i Stockholm, som med ett strukturerat arbetssätt vill vara med och förverkliga vår vision att göra världen större, mänskligare och mer inkluderande. Som museikoordinator arbetar du som samordnare till innehållsproduktion särskilt kopplat till en satsning på Korea under 2019. I satsningen ingår en öppningsceremoni, två utställningar, ett femtontal publika föreläsningar och workshops. Arbetet baseras på ömsesidig dialog med olika kompetenser och målgrupper inom organisationen och externa partners. Du rapporterar löpande till olika medarbetare som har huvudansvaret för respektive aktivitet. Avstämning med din närmaste chef sker ungefär varannan vecka

Kvalifikationer
Du ska minst ha gått treårigt gymnasium eller likvärdigt. Du ska ha erfarenhet av att initiera kontakter, utveckla och driva olika typer av aktiviteter samtidigt. Du ska ha erfarenhet av att samverka med konstnärer i tvärvetenskapliga projekt. Du ska ha vana av och möjlighet att i tal och skrift uttrycka dig på engelska samt ha ett medskapande förhållningssätt till dialog och samarbete med olika målgrupper. Du ska ha kunskaper i koreansk kultur och sedvänjor. Tjänsten kräver språkkunskaper i koreanska och engelska eftersom dialog och mailväxling med de samarbetspartners vi arbetar med fordrar det.
Meriterande för tjänsten
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, initiativkraft, lyhördhet, flexibilitet, ansvarstagande och analytisk förmåga. Kunskaper i andra språk än engelska och koreanska är meriterande. Om du har arbetat inom museisektorn i Sverige är det också meriterande.
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet. Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-03-01 eller snarast efter överenskommelse