Jakten på guldskarabén – en ljudvandring på Medelhavsmuseet

Ljudspåret Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonniers Carlsen i samband med nyutgåvan av romanklassiken Tordyveln flyger i skymningen. Ljudspåret erbjuds på museet till och med 31 dec 2018 med eventuell förlängning.

Maria Gripes älskade klassiker Tordyveln flyger i skymningen fyller 40 år i år! Berättelsen kretsar kring en försvunnen egyptisk staty och utspelar sig till viss del på just Medelhavsmuseet. Med bokens 40-årsjubileum har en ljudvandring producerat med inspiration av boken.

Karta fås på museet men redan nu kan du kika på den här (PDF-dokument, 955 kB).

I "Jakten på guldskarabén" får du i uppdrag att tillsammans med 11-åriga Nadia, som är en riktig Egyptenexpert, hitta museets försvunna guldskarabé som ormdemonen Apophis har gömt. Utan guldskarabén kommer mörker och kaos att råda. Klicka på bilden för ett smakprov av ljudspåret.

Ljudspåret är både spännande och faktarikt och kan liknas vid dramatiserad radioteater. Här får du veta hur gammal Tutanchamon var när han dog, vad en hjärtskarabé är för något samtidigt som du får vara med om ett spännande äventyr i museets egyptiska föremål.

Spåret innehåller sammanlagt 10 stationer samt en tillhörande folder. Med hjälp av ledtrådar du får längst ljudvandringen ska en sifferrebus lösas. Rekommenderas från 7 år.

Producent: Lina Svanberg
Manus: Elsa Gellermark och Erik Norwald
Röster: Olivia Almgren, Shebly Niavarani och Irmeli Gehring m.fl.
Ljudproduktion: Johan Hörnqvist
Illustration och grafik formgivning: Mio Sallanto

Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonnier Carlsen.