Jakten på guldskarabén – en ljudvandring på Medelhavsmuseet

Ljudspåret Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonniers Carlsen i samband med nyutgåvan av romanklassiken Tordyveln flyger i skymningen. Ljudspåret kommer att finnas på museet den 2 juni fram till den 31 dec 2018 med eventuell förlängning.

Maria Gripes älskade klassiker Tordyveln flyger i skymningen fyller 2018 40 år! Berättelsen kretsar kring en försvunnen egyptisk staty och utspelar sig till viss del på just Medelhavsmuseet. I och med bokens 40-årsjubileum har en ljudvandring producerat med inspiration av boken.

Karta får du på museet men du kan redan nu kika på den här: folder (PDF-dokument, 7,5 MB)

Som lyssnare av Jakten på guldskarabén får man i uppdrag att tillsammans med 11-åriga Nadia, som är en riktig Egyptenexpert, hitta museets försvunna guldskarabé som ormdemonen Apophis har gömt. Utan guldskarabén kommer mörker och kaos att råda.

Ljudspåret är både spännande och faktarikt och kan liknas vid dramatiserad radioteater. Här får du veta hur gammal Tutanchamon var när han dog, vad en hjärtskarabé är för något samtidigt som du får vara med om ett spännande äventyr i museets egyptiska föremål.

Spåret innehåller sammanlagt 10 stationer samt en tillhörande folder. Med hjälp av ledtrådar man får längst ljudvandringen ska man lösa en sifferrebus. Rekommenderas från 7 år.

Producent: Lina Svanberg
Manus: Elsa Gellermark och Erik Norwald
Röster: Olivia Almgren, Shebly Niavarani och Irmeli Gehring m.fl.
Ljudproduktion: Johan Hörnqvist
Illustration och grafik formgivning: Mio Sallanto

Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonnier Carlsen.