Live-podd med Lusian

Under hösten blir det live-podd varannan torsdag kl. 18.00-18.30 på Medelhavsmuseet i utställningsrummet Berättelser från Syrien. Podden gästas bland annat av personer som delat med sig av sina berättelser i utställningen, Sveriges största nyhetssajt för arabisktalande i Sverige, matlagningsledare som berättar sina hemliga recept för att få till en fantastik syrisk maträtt och intendent Sofia berättar hur berättelserna kommit till museet.

Live-podd med Lusian kommer att vara på både arabiska och svenska.

Datum och gäster:

Torsdag 17 augusti kl. 18 – 18.30
LIVE-PODD med LUSIAN gästas av projektledaren Elna Nord som berättar om utställningen och arbetet bakom. Lyssna på avsnittet här:

Torsdag 7 september kl. 18 – 18.30
LIVE-PODD med LUSIAN gästas av Widad som är en av de som om lämnat sin berättelse. Hon berättar om hur ett föremål kan bli så ovärderligt och förknippat med hela ens barndom.

Torsdag 21 september kl. 18 – 18.30
LIVE-PODD med LUSIAN gästas av en av kvinnorna som kommer hålla syrisk matlagningskurs. Lusian kommer försöka luska ut de hemliga recepten hon besitter för att få till den goda maten och om vart man kan hitta ingridenserna i Sverige för att vi andra ska lyckas lika bra.

Torsdag 5 oktober kl. 18 – 18.30
LIVE-PODD med LUSIAN gästas av Sofia Häggman som berättar om insamlandet av berättelserna och om de personliga mötena.

Torsdag 19 oktober kl. 18 – 18.30

Torsdag 2 november kl. 18 – 18.30

Torsdag 16 november kl.18 – 18.30

Torsdag 30 november kl. 18 – 18.30
LIVE-PODD med LUSIAN gästas av Fredrik Helander som berättar om Syriens historia och vilken viktig plats Syrien varit i alla tider.