Cirkushoppet - att möta nyanlända

16 oktober 2018, kl. 18:00 - 19:00

Under åren 2016 och 2017 mötte cirkusartister från Cirkus Cirkör tillsammans med Clowner utan gränser nyanlända som kom till Sverige. För att sprida glädje, träning och bygga upp en framtidstro använde man cirkusen som pedagogisk metod. Projektet involverade partners som Gotlands museum, Akademi Valand, Helsingborgs Stadsteater, Kungliga Musikhögskolan, Kulturskolan i Gävle, m.fl.

Välkommen till ett seminarium som presenterar erfarenheter och verktyg om hur man som kulturpedagog kan arbeta i mötet med människor på flykt.

Var: Medelhavsmuseet, Stockholm
Plats på museet: Hörsalen Pris: Fri entré med bokning Boka plats

Medverkande:
Clara Norman, verksamhetsledare på Cirkus Cirkör
Isak Arvidsson, artistpedagog
Moderator: Osiel Ibanez

Mer om Cirkushoppet:
I projektet deltog pedagoger och representanter från olika konstformer för att tillsammans utveckla fler metoder och skapa knutpunkter mellan nya och etablerade svenskar. Seminariet på Medelhavsmuseet med Cirkus Cirkör passar särskilt dig som är verksam inom ideell, offentlig eller privat sektor och som arbetar med kultur och kreativt innehåll i relation till nyanlända.

"Drömma, skratta, våga"
Under seminariet lanseras även "Drömma, skratta, våga", en nyutgiven bok som samlar erfarenheter och metoder från projektet. Alla deltagare på seminariet får ett gratis exemplar av boken!

Cirkushoppet producerades av Cirkus Cirkör och Clowner utan gränser, med stöd av Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

Hemsida Cirkus cirkör

Hemsida Clowner utan gränser