Calling home - Folkoperan på besök

9 december 2018, kl. 14:00 - 15:00

Världssolister från Mellanöstern och körer från Syrien och Sverige utforskar rösten och körens roll på Folkoperans scen till våren 2019 i projektet Calling Home. Det leds av den brittiske konstnären och regissören Joshua Sofaer. På Medelhavsmuseet denna decembersöndag får du ett smakprov ur den kommande föreställningen.

Var: Medelhavsmuseet, Stockholm
Plats på museet: Utställningen Berättelser från Syrien Pris: Fri entré

Mer om Calling Home:

Calling home framförs på Folkoperan 11 och 12 januari 2019 där man samlat världssolister från Mellanöstern och körer från Syrien och Sverige.

Den kommande konserten på Folkoperan blir ett artistiskt och musikaliskt möte där personliga berättelser på engelska, arabiska och svenska varvas med musik från olika delar av Mellanöstern. På scen står musiker, sångare och körer som på grund av konflikterna i området nu lever och arbetar i Sverige.

Deltar gör bland annat qanunmusikern Feras Charesten från the Aga Khan Ensemble; Shadi Ali, singer-songwriter, gitarrist och sångare i det syriska popbandet Gene; sångerskorna Shohair Chkair och Ilona Danho, cellisten Abboud Koujer; folkmusikern Hayk Hakobyan och slagverkaren Mårten Hillbom.

Projektet är också ett möte mellan svensk och orientalisk körtradition med totalt hundra körsångare från Södertälje Kammarkör, Gränslösa Röster och Ornina-kören.

Regisserar gör performance-artisten Joshua Sofaer som tidigare regisserat Matteuspassionen, Opera Showroom och Operahjälpen på Folkoperan.

Musikalisk ledare är Lone Larsen, kördirigent som gärna låter klassisk musik och nordisk folkmusik möta andra körtraditioner. Hon arbetar både med Folkoperans kör, Eric Ericssons kör, Svenska Radiokören, Danska Radiokören.

Den iscensatta konserten är en del i Folkoperans projekt Att ha en röst som syftar till att undersöka och utveckla röstens och musikens roll på operascenen genom möten med olika musiktraditioner. Projektet stöds bland annat av Svenska Postkodstiftelsen.

Missa inte vår utställning Berättelser från Syrien vid ditt besök hos oss.

Läs mer här: Folkoperan