Fredagkväll på muséet - en kväll om smuts

23 mars 2018, kl. 17:00 - 23:00

Kvällens gäst är konstnären Lotta Sjöberg.

För bara någon generation sedan var Lort-Sverige ett allmänt begrepp. Vad hände sedan? Har vi fått det för rent? Städar vi bort våra liv med antibakteriella medel? Men det finns också en stor motståndsrörelse – orka torka! Smuts och stök är intimitet, vågar du släppa kontrollen och vara olydig?

Underground beats från Mellanöstern med DJ Sarah el Miniawy från London. Mezerätter till försäljning och bar i Bagdad café. Samtal och visningar på kvällens tema – SMUTS.

Kvällen börjar redan klockan 17 med Sarah el Miniawy som är kvällens lounge-DJ. Sarah El Miniawy har arbetat länge i musikbranschen med artister på alternativa musikscenen i Mellanöstern. Under förkvällen kan du också köpa mezerätter i Bagdad café, bara ta en öl eller varför inte ta en titt i museet.

Klockan 19 får du möjlighet att träffa konstnären och illustratören Lotta Sjöberg som också driver bloggen Family Living där över 70000 medlemmar har möjlighet att dela med sig av sina privata bilder från sin stökiga hem.

Samtalet med Lotta Sjöberg leds av intendent Petra Holmberg, Världskulturmuseerna.

Lite senare under kvällen kan du hänga med på en visning i museet på temat smuts.

Samtalet som äger rum i museets Hörsal och kostar 80kr. Övrigt som sker i museet under kvällen är gratis, men eventuell mat och dryck betalar du själv i baren.

Vår gäst för kvällen, Lotta Sjöberg är serietecknare och illustratör. Uppskattad och uppmärksammad för sina verk och serieböcker om föräldraskap, genus och sexualkunskap. Hon driver även den stora facebookgruppen Family Living – the true story som är en öppen blogg med runt 70000 medlemmar där människor kan dela med sig av egna bilder från sina stökiga hem som en protest mot samtidens övriga mediebilder om hur perfekt allt ska framstå.

http://www.lottasjoberg.com/

https://www.instagram.com/lotta_sjoberg

Tider för kvällen:

Kl 17.00 DJ i Bagdad café

Kl 19.00 samtal i Hörsalen

Kl ca 20.00 och 21.00 guidad tur i museet på temat smuts

Hela museet har kvällsöppet till kl 23.00. Baren stänger kl 22.30.

DJ-kvällen i Bagdad Café sker i samarbete med Hubbe8ball Events.

Var: Medelhavsmuseet, Stockholm
Plats på museet: Hela museet Pris: 80kr Boka plats