Fredagkväll på museet - en kväll om magi

26 januari 2018, kl. 17:00 - 23:00

Fredagkväll på museet - en kväll om magi

Underground beats från Mellanöstern med DJ Sarah el Miniawy från London. Mezerätter till försäljning och bar i Bagdad café. Samtal, visningar och happenings på kvällens tema – MAGI.

Kvällens gäst är Jolanda den Tredje, häxa och spåkvinna

Var: Medelhavsmuseet, Stockholm
Plats på museet: Hela museet Pris: 80kr Boka plats

Kvällen börjar redan klockan 17 med Sarah el Miniawy som är kvällens lounge-DJ. Sarah El Miniawy har arbetat länge i musikbranschen med artister på alternativa musikscenen i Mellanöstern. Under förkvällen kan du också köpa mezerätter i Bagdad café, bara ta en öl eller varför inte ta en titt i museet.

Klockan 19 kan du få veta mer om hur du kan få lite mer magi i vardagen. Kvällens gäst är Jolanda den Tredje, häxa och spåkvinna. Ett samtal som leds av Världskulturmuseets pedagog Karin Wästfelt.

Lite senare under kvällen kan du hänga med på en visning i museet på temat magi eller varför inte ta tillfället i akt att bli spådd av Jolanda den Tredje, korta spåsessioner sker senare under kvällen i Salongen.

Samtalet som äger rum i museets Hörsal och kostar 80kr. Övrigt som sker i museet under kvällen är gratis, men eventuell mat och dryck betalar du själv i baren.

Vår gäst för kvällen, Rosie Björkman, alias Jolanda den Tredje är häxa, sierska och författare. En veteran i det vi kallar för new age-rörelsen, men själv vill hon hellre bli refererad till old age, tiden innan kyrkorna byggdes. I samhället som fanns då var häxan högt respekterad som medicinkvinna och sierska.

Rosies motto är att rentvå och återupprätta häxans och sierskans anseende i vårt moderna samhälle, och det återspeglas i alla hennes aktiviteter. På sommarhalvåret är hon dessutom portvakterska i tornet på Blåkulla!

Rosie har också skrivit två böcker – en om häxkonst och en om shamanism.

Tider för kvällen:

Kl 17.00 DJ i Bagdad café

Kl 19.00 samtal i Hörsalen

Kl ca 20.00 guidad tur i museet med kopplingar till magi

Kl ca 20.30 – 21.30 spåsessioner med Jolanda den Tredje

Hela museet har kvällsöppet till kl 23.00

DJ-kvällen i Bagdad Café sker i samarbete med Hubbe8ball Events.

Vårens Fredagkvällar på museet äger rum:

Fredag 26 januari Tema: Magi

Fredag 23 mars: Tema: Oljud

Fredag 27 april Tema: Smuts

Pris: Samtal med kvällens gäst i Hörsalen 80kr