Inför ditt besök

Vad roligt att du planerar att besöka oss! Här hittar du praktisk information inför ditt besök på museet.

Hitta hit

Med kollektivtrafik

Medelhavsmuseet ligger på Fredsgatan 2 mitt i Stockholms city. Närmaste T-bana är Kungsträdgården eller T-Centralen. Buss 62 och 65 stannar vid Gustav Adolfs Torg. Buss 3 och 52 stannar vid Tegelbacken.
Planera din resa med SL:s reseplanerare.

Med biL

P-hus finns på Regeringsgatan. Några parkeringsplatser finns även vid Operan.

Gratis internetuppkoppling

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi.

Fotografering

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, stativ och selfiepinne. Dela gärna dina bilder med oss på Instagram, Facebook och Twitter. För fotografering i kommersiellt syfte - kontakta receptionen.

Väskor och förvaring

Ryggsäckar, större väskor (eller motsvarande) och paraplyer lämnas i förvaringsskåp för medbesökarnas och föremålens säkerhet. Skåp finns i anslutning till entrén på museet.

Barnvagnar och skötrum

Det går bra att ta med barnvagn på entréplan men det är inte tillåtet på plan två. Om du vill parkera barnvagnen under besöket - fråga personalen om en lämplig plats. Skötrum finns.

Djur

Endast ledarhund får medtas i lokalerna. Koppla eller lämna inte djur i anslutning till entrén.

Mat & Dryck

Bagdad Café har öppet när museet har öppet för allmänheten. På måndagar när museet är stängt har Bagdad Café lunchöppet mellan 11.30-14.00. Läs om Bagdad Café här. Medelhavsmuseet har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda plats för medförd mat och dryck.

Visningar

Museet har visningar varje vecka, som är öppna för alla. Om ni är en grupp som besöker museet kan det vara bra att boka en egen visning med museets pedagoger. Läs mer om visningar och bokning här.

Butik

I museibutiken finns varor från Medelhavsländerna. Vi har bland annat inredningsdetaljer, smycken, sjalar, böcker och mycket annat. Självklart är du välkommen att enbart besöka butiken. Här hittar du butikssidan.

Tillgänglighet

Här hittar du information om tillgängligheten på museet.

Frågor?

Kontakta gärna museet om du har övriga frågor!
Medelhavsmuseets reception: 010-456 12 98
E-post:

Ladda ner våra ordningsregler (PDF-dokument, 90 kB).

Välkommen till museet!