Medelhavsmuseets vänner

Mot uppvisande av ditt medlemskort får du 10% rabatt i museishopen på Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet, Etnografiska museet och Världskulturmuseet.

Om föreningen

Medelhavsmuseets vänner är en ideell förening som samlar personer som är intresserade av kulturerna kring Medelhavet. Vänföreningens första offentliga mötet hölls den 12 september 1966 med 160 deltagare, inklusive kung Gustaf VI Adolf, och med föredrag av Alf Ahlberg om Den levande antiken. Ordförande de första åren var verkställande direktören för Marabou, Henning Throne-Holst.

Som medlem är du med och stödjer Medelhavsmuseets verksamhet och blir inbjuden till bland annat utflykter och specialföreläsningar och har möjlighet att delta i inspirerande resor till Medelhavet. Under hösten 2017 gick resan till Rom med tema Klassisk arkitektur och leddes av vänföreningens ordförande Jesper Blid, fil. dr. i klassisk arkeologi vid Stockholms universitet.

Medelhavsmuseets vänners styrelse 2017/2018

Jesper Blid

Ordförande

Peter Jackson

Vice ordförande

Cecilia Rodéhn

Sekreterare

Göran Bäärnhielm

Kassör

Alexander Svedberg

Ledamot

Niklas Haga

Programansvarig

Ingela Erneholm

Medlemsansvarig

Styrelsen väljs av vänföreningens årsmöte på våren. Om du är intresserad av att engagera dig i vänföreningen eller har andra frågor så är du välkommen att kontakta oss på e-post .

BLI MEDLEM

För att bli medlem betalar du in medlemsavgiften till plusgiro 53595-5 och uppger i samband med det namn och e-postadress.

Årsavgift

Enskild medlem: 200 kr

Parmedlemskap: 300 kr (äkta makar eller sambo)

Ständig medlem: 2000 kr

Student: 100 kr

Om du blir medlem i november-december 2017 så gäller medlemskapet även 2018.