Berätta om dina onödiga köp

Etnografiska museet vill ha ditt onödiga köp!
Antalet miljarder kronor vi lägger på shopping fortsätter öka för varje år. Men är det vi köper verkligen alltid något vi behöver?
Nu vill vi samla era spontana, onödiga eller knasiga inköp som ni ångrar.

Antalet miljarder kronor vi lägger på shopping fortsätter öka för varje år. Framförallt syns en stor ökning i näthandel, där det är möjligt att konsumera 24 timmar om dygnet. Men är det vi köper verkligen alltid något vi behöver? Hösten 2020 öppnar en ny utställning på Etnografiska museet som heter Human Nature. Human Nature är en utställning som handlar om människan och naturen, hur det ena påverkar det andra och hur allting hänger ihop. Utställningen diskuterar bland annat våra förändrade konsumtionsmönster.
Nu vill vi samla era spontana, onödiga eller knasiga inköp som ni ångrar.

Utställningsproducent Tina Landgren delar själv med sig av ett köp hon ångrar.

"En sen kväll i januari klickade jag hem en snordyr ögonmassage-staven. Tanken är att den skulle massera bort ringarna man får under ögonen. Det var ett köp jag gjorde i ren desperation och jag tror jag använt den kanske en gång sedan jag fick hem den. Behöver jag säga att den verkligen inte funkar? Nu står den där i badrumsskåpet som en ständig påminnelse ."

Har du också köpt något som du sedan ångrade? Då vill vi ha in det i utställningen! Ju knasigare historia desto bättre. De bästa föremålen och historierna har sedan en chans att vara med i utställningen.

Dela med dig av din berättelse till

Tina Landgren med sin ögonmassage-stav. Foto: Karl Zetterström.