Om utställningen

I utställningen Feathers tar vi med er på en resa över hela världen, till platser och personer som låtit fjädrar pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron.

Fjädrar fascinerar – ömtåliga, ofta färgstarka och vackra att beskåda. Fåglar och deras fjädrar har i alla tider inspirerat människor runt om i världen. Den som bär dem går aldrig obemärkt förbi, vare sig det är i Papua Nya Guinea eller i Paris.

Feathers – En värld av fjädrar är ursprungligen producerad av Nationaal Museum van Wereldculturen i Nederländerna. Men helt och hållet lånta fjädrar är det inte. Världskulturmuseet passar på att visa unika föremål ur den egna samlingen och har också lånat in en mängd fåglar från Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Modeikoner som Jean-Paul Gaultier och Lars Wallin medverkar med haute couture i fjäder. Exklusiv design från huset Balmain samsas med spännande studentarbeten. Dessutom visas förföriska fjädrar i verk av Tim Mårtenson, som är Nordens ende plymmakare.

Feathers - En värld av fjädrar, visas på Etnografiska museet i Stockholm den 6 oktober 2018 - 3 mars 2019. Tidigare har utställningen visats på Världskulturmuseet i Göteborg 10 feb – 19 aug 2018.