Skolresa

Skolresa

Ska ni på skolresa till Stockholm och vill göra ett spännande museibesök? Etnografiska museet ligger vid Museiparken i närheten av natursköna Gärdet, inte långt från attraktionsspäckade Djurgården. Varför inte kombinera några av era andra skolreseattraktioner med ett besök på ett av Sveriges mest spännande museer!

Se lite av varje! På Etnografiska museet berättar vi om hela världen och dess folk och kulturer. Möt samurajernas Japan, Nordamerikas ursprungskulturer och Australiens aboriginer. Färdas till regnskogens Amazonas, känn Arktis vindpinade isar och hör om svenska äventyrares resor i fjärran länder.

Vi tittar på utvalda höjdpunkter som rituella masker, västafrikanska bronsskatter och så kikar vi in museets Magasinutställning där över sextusen etnografiska föremål finns. Hur har människor i olika delar av världen levt sina liv? Hur har människor möts och lärt sig av varandra? Vilka tankar har människor från olika kulturer haft kring liv, död, framtid, religion, familj och kärlek?

På Etnografiska museet binder vi samman ämnen som historia, arkeologi, geografi, språk, berättande, religion, musik och konflikter. Välkomna!

Pris: 800 kr (60 min)
Bokning: måndag-fredag
E-post:
Telefon: 010-4561296