Pedagogisk verksamhet

Välkomna till museet där ni får perspektiv på världen! Vi bjuder på en global upptäcktsresa, oväntade upplevelser och nya insikter.

Våra pedagogiska program ger er möjlighet att fördjupa och levandegöra undervisning om religion, utomeuropeisk historia, kolonialism, rasism, miljö- och genusfrågor. Slöjd, bild och formämnena har också mycket att inspireras av och lära om i våra utställningar och i den pedagogiska verkstaden.

Självklart anpassar vi visningar och program för olika åldersgrupper och elever med särskilda behov. Tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade av skräddarsydda visningar t ex i samband med temaveckor i skolan.
Visning 60 min 800 kr. Visning och verkstad 1 200 kr.

Verkstan

I Verkstan arbetar vi med taktil pedagogik som komplement till berättandet. Vi vänder oss till alla utbildningsnivåer med teman knutna till museets utställningar och specialvisningar. Med inspiration från olika länder i Asien, Afrika, Australien, Arktis samt Nord-, Mellan- och Sydamerika skapar vi fritt efter traditionella mönster och tekniker i olika material.

Vi använder bl a återvinningsmaterial av papper, metall, trä, glas, läder, lera och fjädrar. Exempel på kreativt skapande: gör egna masker, smycken, symboler, totempålar, tipimodeller, drömfångare och vodouskulpturer.
Verkstad 60 min 800 kr, i anslutning till visning 600 kr.