Visning av tehuset Zui-Ki-Tei

Fredag 28 juni - 16 augusti 2019, kl. 13:00 - 14:00

1990 uppfördes Etnografiska museets japanska teceremonihus, Zui-Ki-Tei, "Det löftesrika ljusets boning". Upplev lugnet och stillheten med en visning av huset!

Var: Etnografiska museet, Stockholm
Plats på museet: Tehuset Pris: 20 kr; fritt under 18 år

Naturskönt beläget i sluttningen ned mot Djurgårdsbrunnskanalen på Norra Djurgården ligger det japanska tehuset Zui-Ki-Tei. Det är en efterföljare till det första tehuset med samma namn, som uppfördes 1935 men som brann ner 1969.

Hela byggnaden ritades och byggdes upp i Japan för att sedan monteras ner och flyttas till Sverige och Etnografiska museet. Två trädgårdar, den yttre och den inre, skapades också. De omsluter nu tehuset för att skapa känslan av en isolerad oas, bortkopplad från resten av världen.

Mellan maj-oktober har vi på Etnografiska något vi brukar kalla "tehussäsongen", det vill säga den tiden på året då vi öppnar tehuset för allmänheten genom olika evenemang som guidade visningar. Vill du veta mer om tehusets historia, japansk arkitektur och den japanska filosofin chado – teets väg, är det hög tid att besöka oss nu!

Tillgänglighet:Vi vill uppmärksamma våra besökare på att vägen till tehuset tyvärr inte är anpassad för personer som inte kan ta sig fram utan hjälpmedel.