Världsunika inuitiska kajaker på Etnografiska museet

17 juli 2019, kl. 11:00 - 20:00
I juli får museet ett unikt besök av specialinbjudna gäster från Baffinön i norra Kanada. De specialinbjudna gästerna kommer att vara i Sverige 4–17 juli för att skapa exklusiva kajakmodeller i lokal stil.
Var: Etnografiska museet, Stockholm
Pris: Fri entré
Ytterligare information: Även tis, tors, fre, lör, sön 4 - 14 juli kl.11-17

OBS! Tiderna för bygget varierar. Om ni är extra intresserade av att träffa dem, för att försäkra er om att de är på plats, ring museets reception på 010-456 1299.

I juli får Etnografiska museet i Stockholm ett unikt besök av specialinbjudna gäster från Baffinön i norra Kanada.

Torsten Diesel representerar Inuit Heritage Trust och med honom kommer medlemmar från Iqaluits Kayak Club, en organisation som arbetar för att återuppliva kajaktraditionen i regionen.

De specialinbjudna gästerna kommer att vara i Sverige 4–17 juli för att skapa exklusiva kajakmodeller i lokal stil på Etnografiska museet. Byggandet kommer att pågå i utställningsområdet så att besökare får möjligheten att ta del av det, samt för att bjuda in till möten och samtal.

Museet kommer dessutom att ha visningar.

I samarbete med kanadensiska ambassaden i Sverige.

Måndagen 8 juli hittar ni dessutom kajakbyggarna samt Martin Schultz, Världskulturmuseernas intendent för Nordamerika, på Nacka Konsthall: https://dieselverkstaden.se/evenemang/roster-fran-arktis-berattelser-om-hav-och-is-i-nacka-konsthall/