Traditionell teceremoni för unga

7 juli 2019, kl. 12:00 - 13:00

Låt ditt barn ta del av en japansk teceremoni i tehuset Zui-Ki-Tei!Obs! Endast för barn och ungdomar, åldrarna 7-16!

Var: Etnografiska museet, Stockholm
Plats på museet: Tehuset Rekommenderad ålder: 7-16 Pris: 75kr Boka plats

Låt ditt barn ta del av en japansk teceremoni i det unika tehuset Zui-Ki-Tei,som ligger lite undangömt och vackert beläget i museets park. Förflyttas till lugnet och stillheten i teceremonin som leds av medlemmar ur Japanska Thesällskapet - ChadoUrasenkeTankokaiSweden Association.

Varje år erbjuder vi barn och ungdomar att få vara med på en japansk teceremoni. Notera att en traditionell ceremoni innebär mycket stillasittande under en längre tid men även yngre personer med stort intresse brukar klara detta utan problem. Vår teceremoniledare berättar och leder barnen genom den lite strama teceremonin.

Deltagare samlas vid Etnografiska museets reception ca 10 minuter innan teceremonin börjar och visar upp sina biljetter (utskrivna eller digitala). Därefter eskorteras gästerna av värdinnan upp genom trädgården, till tehuset där ceremonin äger rum. Ceremonin pågår i ca 1 timme.

Ceremonin är endast till för barn och ungdomar, inga vuxna deltar förutom teceremonimästaren. Personer som är 17 år och över hänvisas till de ordinarie teceremonierna. Personer under 7 år personer hänvisas till Öppet tehus.

Det japanska tehuset Zui-Ki-Tei är placerat i parken strax bredvid Etnografiska museet. Vi vill uppmärksamma våra besökare på att vägen till tehuset tyvärr inte är anpassadför personer som inte kan ta sig fram utan hjälpmedel.

För mer information; 010-456 1299 museets reception.