Tanabatafestival på Etnografiska

7 juli 2019, kl. 13:00 - 16:00

Tanabata är en japansk stjärnfestival, och vi firar, tillsammans med Japanska föreningen, genom att skriva önskningar eller poesi på ett origamipapper som sedan sätts upp i bambukvistar. För hela familjen.

Var: Etnografiska museet, Stockholm
Pris: Fri entré, free admission
Ytterligare information: Ingen föranmälan behövs. Pre-registration not required.

Tanabata kommer från den kinesiska legenden om de två ljusstarka stjärnorna, Altair i Örnen och Vega i Lyran. Vega, är en flicka som är väverska och Altair, en pojke som är koherde. De älskade varandra. De hade så roligt tillsammans så de slutade att arbeta. Kungen blev arg och skilde dem åt med Vintergatan. Han tillät dem att träffas endast en gång om året, natten mot den 7 juli.
I Japan firas dagen med att man dekorerar bambugrenar med pappersremsor fyllda med önskningar, poesi och teckningar för att fira återföreningen. Man tror att den önskan som man skriver på pappersremsan kommer att gå i uppfyllelse.

Vi gör våra egna önskeremsor och dekorerar buskarna i Museiparken intill det japanska tehuset.

Japanska föreningens kimono-klubb KOSODE KLUBB kommer att vara här för barn som vill prova-på yukata. OBS! Begränsat antal.
TANABATA - Star Festival
Tabata is a Japanese star festival, and is celebrated with writing wishes or poetry on origami paper which is later displayed on bamboo branches.

The Japanese Organizations kimono club KOSODE CLUB will be present to let children try on kimonos. Please note there is a limited amount.