Afrika pågår: Wikipedia skrivstuga

19 maj 2018, kl. 12:00 - 16:30

Lördagen den 19 maj bjuder Världskulturmuseerna in till Wikipedia-skrivstuga på tema "Afrika pågår" på Etnografiska museet. Skrivstugan är öppen för alla som vill göra Wikipedia bättre. Vi vill ge mer plats för afrikanska, afro-svenska & svensk-afrikanska infallsvinklar och du är välkommen att vara med!

Var: Etnografiska museet, Stockholm
Pris: Gratis

Vi sitter tillsammans och skriver på plats så ta med dig din dator och fundera på ett ämne som du vill arbeta med. Vi bjuder på fika, inspel och en visning av vårt nya projektrum "Afrika pågår".
Wikipedia finns på nästan 300 språk och välkomnar alla att bidra med fri kunskap till alla. Ändå är vissa teman, nationer och språkområden än så länge underrepresenterade.

Mer information om programmet för dagen, vad en skrivstuga är och vad du kan bidra med hittas här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Skrivstuga/Afrika_2018

Skrivstugan är ett bra tillfälle att lära sig mer om Wikipedia, hur det fungerar och hur man skriver artiklar där. Vi bjuder på fika, inspel och en presentation av "Afrika pågår"

Alla är välkomna till skrivstugan och det kostar ingenting!