Om Museet

Dansmasker från Oceanien! Gyllene tibetanska skulpturer! Buffeljakt på prärien! Japansk teceremoni och mycket, mycket mer. Är du intresserad av världen utanför Europa? Då är Etnografiska museet platsen för dig. Här möts samtid och historia i utställningar, program och visningar. Vilken kultur fascinerar just dig? Kom och upptäck, överraskas och inspireras!

museets HISTORIA

Museet bildades år 1900, men samlingarna har sina rötter ända tillbaka i 1600-talets naturaliekabinett. På museet finns mycket av det som Linnés lärjungar samlade in på sina resor under 1700-talet, liksom resultatet av 1800-talets stora världsomseglingar och Sven Hedins expeditioner i början på 1900-talet.
Otaliga är också de missionärer, diplomater och privatpersoner som skänkt sina föremål till samlingarna. I museets permanenta utställningar kan du uppleva mycket av detta, inte minst i det öppna magasinet med över 6 000 utställda föremål.
Museet eftersträvar en grön profil och var det första i Stockholm att värmas upp med solpaneler. I restaurang Matmekka möts närodlat svenskt med mer fjärran mattraditioner i en skön krock. Här finns också Nordens enda japanska tehus. Oavsett årstid är museet ett populärt utflyktsmål.

Etnografiska Museet - i siffror

2 800 kvm med permanenta utställningar
8 000 antal permanent utställda föremål
800 kvm med tillfälliga utställningar (Aktuell utställning: Playground)
150 platser i vår hörsal som används för programaktiviteter och uthyrning till konferens och event

Här finns även...

• Museibutik
• Matmekka: café och restaurang med fullständiga rättigheter
• För barn: Verkstan, visningar, familjespår i utställningarna

Hitta hit

• Vackert beläget på Djurgården där vi, tillsammans med Polismuseet, Tekniska museet, Riksidrottsmuseet och Sjöhistoriska museet, utgör Museiparken intill Gärdet.
Besöksadress: Djurgårdsbrunnsvägen 34, Gärdet