Sebastian 13 år

Sebastians Egyptenvärld i Minecraft blev en hit

När Sebastian, 13 år, fick se Världskulturmuseernas Egyptenvärld i Minecraft bestämde han sig för att göra en egen, mer verklighetstrogen version. Under höstlovet spelade han tillsammans med andra barn i sin Egyptenvärld, i ett så kallat LAN, på Världskulturmuseet i Göteborg. Minecraftvärldarna går också att ladda ner på vår webbplats.

Hur kommer det sig att du skapade den här Egyptenvärlden?
Jag kollade på er Egyptenvärld på hemsidan och tänkte att jag skulle kunna göra en egen bättre och skicka den till er. Sen kollade jag hur det ser ut i Egypten på Wikipedia. Jag hittade en Minecraftvärld som utgick från en öken och byggde sedan upp resten. Jag har lärt mig om hur pyramider ser ut inuti och om Egyptens arkitektur.

Gizaplatån i Minecraft

Hur har det varit att spela LAN på Världskulturmuseet med andra barn?
Kul! Det har varit trevligt att få hjälpa folk att komma in i Minecraft och prova på att LANA

Vad är nästa stora projekt?
Att göra en annan mer äventyrsinriktad Egyptenvärld i Minecraft. Den kommer inte vara lika verklighetstrogen men det finns en historia och olika uppdrag som man ska klara.

Vad vill du jobba med när du blir stor?
Något där man får vara kreativ!

Om du skulle ge ett tips till någon som vill bli bra på Minecraft, vad skulle det vara?
Att verkligen försöka och göra sitt bästa och inte bara slösa tid på att skapa en värld och radera den tre sekunder efteråt.

Vad gillar du bäst med Minecraft?
Det är det första spelet av den här sorten där man får vara så kreativ och inte fastlåst i ett enda spelkoncept, som i andra spel.

Hur länge har du spelat Minecraft?
Sedan version 1.6 beta, det vill säga i två-tre år.

Varför kallas du Twigze?
Det är en lång historia. Förr i skolan hade jag smeknamnet Pinnen. Men när jag skulle skapa ett namn till Minecraft ville jag ha ett på engelska så då fick det bli Twig – men det var för kort så då hjälpte min storebror till att spetsa till det och la till ze. Så nu heter jag Twigze.